Bakker Postma

3 Badkamer trends in 2022

3 badkamer trends in 2022

We hebben 3 leuke badkamer trends en ideeën voor 2022 voor je verzameld. Lees alles over de warme, pure kleuren en duurzame, innovatieve oplossingen die 2022 laat zien. Ontdek de diverse stijlen, zoals de rijke look met hedendaagse twist of de inzet van diverse structuren waarbij alles mogelijk is. Laat je inspireren voor een nieuwe badkamer in Leeuwarden. Onze showroom is een prachtige afspiegeling van de trends en mogelijkheden voor jouw nieuwe badkamer van Bakker Postma.

industriele badkamer trend

Trend 1 - Stoer: industriële badkamer met zwarte details
Deze trend roept beelden op van grote fabriekshallen met verweerde muren. Industriële ruimtes die een robuuste sfeer uitademen met zwarte stalen elementen. Deze stoere badkamertrend spreekt ons al langer aan en zien we ook nu weer terug. Met een kleine nuance: de trend voor 2022 laat veel zwart zien, maar in combinatie met warmere kleuren en materialen. Zwart en (beton)grijs waren het uitgangspunt van deze trend. In 2022 wordt de stijl zachter toegepast met een stoer randje. Meer 'sprookjesachtig' met een rauw randje zou je kunnen zeggen. Bijvoorbeeld met een robuust natuurstenen wastafel met een donkereiken wastafelmeubel, of natuurstenen bad. Je ziet in de badkamer zwarte, strakke douchewanden en spiegellijsten die prachtig staan bij zwarte kranen en waskommen.

ton sur ton badkamer

Trend 2 - Zacht: ton sur ton
De trend ton sur ton zagen we al in de mode en doet nu als trend zijn intrede in de badkamer. Ton sur ton laat een zachte basiskleur zien die je toepast in verschillende tinten. Dit Franse woord betekent dan ook letterlijk tint op tint. Met alleen je favoriete kleur als uitgangspunt behoud je de eenheid en rust. ‘Less, but better’: daar gaat het om bij deze geraffineerde trend van zachte kleurschakeringen in bijvoorbeeld beige-, pastel-, groen- blauw- of poedertinten. Contrast creëer je met verschillende structuren, vormen en patronen. Zo kan een tegelwand bestaan uit een groen kleurenpalet met matte en glanzende tegeltjes. Verfijnd en heel stijlvol. Gekleurde kranen en accessoires in koper en messing kleurstellingen passen uitstekend bij deze badkamertrend.

scandinavische stijl badkamer
Trend 3 - Kalm: natuurlijk en organisch
Deze badkamertrend kennen we al langer als de Scandinavische stijl, met ingetogen kleuren en minimalistische, organische vormgeving. Met het motto ‘less is more’ brengen we met natuurlijke materialen het gevoel van rust en balans in ons interieur. Je ziet lichte houttinten, in combinatie met helder matwit en lichtgroene of andere natuurlijke tinten. Deze friswarme kleuren doen denken aan duinlandschappen. In combinatie met minimalistische houten badkamermeubels en grote, lichte tegels krijg je het ruimtelijke effect dat je bij deze Scandinavische trend wilt oproepen.