keukentegels inspiratie

Keukentegels: inspiratie uit onze showroom

Laat je inspireren voor tegels bij Bakker Postma

Bakker Postma verkoopt een groot assortiment tegels in Leeuwarden. In onze showroom hebben wij een apart gedeelte met meer dan 1500 soorten tegels in een breed scala aan vormen, formaten, patronen en kleuren. Hieruit kun je volop inspiratie opdoen voor jouw keukentegel.

Wanneer je meerdere soorten wilt combineren kun je hier gerust zelf puzzelen met de mooiste combinaties. Daarnaast hebben wij uiteenlopende keukentegels verwerkt in onze showroom opstellingen, om je te inspireren met de talloze mogelijkheden. Hierin zie je een weerspiegeling van ons brede assortiment vloer- en wandtegels. Zelf ook keukentegel inspiratie opdoen? Kom naar onze showroom!


Inspiratie voor de mooiste keukentegels aan de muur

De toevoeging van keukentegels aan de muur zorgen voor een unieke uitstraling en zijn enorm sfeerbepalend. Daarbij zijn wandtegels eenvoudig schoon te maken, waardoor dit ook gewoon een praktische toevoeging is om boven het aanrecht of fornuis in de keuken te plaatsen.

Voor een echte eyecatcher en het mooiste resultaat, kun je het beste kiezen voor keukentegels die vetafstotend zijn. Daarom wordt er veel gekozen voor keramische tegels of geïmpregneerde keukentegels van natuursteen. Door de harde toplaag kan vuil hier niet intrekken en maak je de wand in een handomdraai weer schoon! Populaire wandtegels voor in de keuken zijn:

Metrotegels

Deze tegels zijn een echte klassieker voor in de keuken, voor een stijlvolle en klassieke look. Pluspunt; ze zijn erg eenvoudig in onderhoud!
Metallic tegels

De prachtige glans zorgt voor een echte eyecatcher in jouw keuken. Ga voor een elegante of stoere look door te kiezen voor een opvallende kleur.
Spaanse tegels

Een Spaanse tegel geeft een authentieke uitstraling aan jouw keuken, doordat deze vaak handgemaakt zijn. Geen enorm strakke voegnaad, maar een speels en natuurlijk effect.

Passende tegels voor jouw keukenvloer

Wanneer je een keukentegel voor de vloer wilt kiezen, is het aan te raden om te gaan voor materiaal dat niet snel slijt of vies wordt. De keuken is vaak één van de meest gezochte ruimtes in een huis, waardoor je natuurlijk wilt dat de vloer lang mooi blijft en makkelijk schoon te maken is.

Daarbij is een tegelvloer in de keuken een enorm hygiënische keuze, door de harde en dichte structuur van het materiaal. Ook is het geheel waterbestendig, waardoor je niet bang hoeft te zijn wanneer je iets morst.

Wist je dat je een tegelvloer ook perfect kunt combineren met vloerverwarming! Zo profiteer je van een hoog warmterendement en een aangename vloer. Ook voor deze combinatie kunnen de specialisten van Bakker Postma alles voor je regelen! Populaire vloertegels voor keukens zijn:

Langwerpige houtlook tegels

Een houtlook tegel geeft een warme sfeer en kan mooi aansluiten bij een parket- of laminaatvloer in de rest van de woning

Vierkante betontegels

Een grote betontegel geeft de keuken een stoere, industriële uitstraling.

Natuursteen tegels

Door de talloze kleuren en variatie past deze uitstraling bij vrijwel iedere keukenstijl. Omdat natuursteen nooit hetzelfde heeft kies je hiermee voor een unieke, tijdloze look.

Manieren om de keuken te tegelen: inspiratie en ideeën

Naast het uitzoeken van een soort keukentegel voor aan de wand of vloer, moet je ook nadenken hoe je het geheel wilt gaan leggen. Het legpatroon heeft minstens net zoveel invloed op de sfeer en uitstraling dan de keuze voor een bepaald type tegel. Om je zo goed mogelijk op weg te helpen webben we een aantal legpatronen beschreven. Gebruik dit vooral ter inspiratie van jouw nieuwe keukentegel.

Visgraat

Een visgraatpatroon geeft jouw keuken een klassieke uitstraling, vol sfeer en karakter. Dit speelse verband zal een echte blikvanger zijn. Een leuke tegenhanger wanneer de rest van jouw keuken bestaat uit rustige materialen en kleuren.

Elleboogjes

Wil je een moderne, maar toch speelse uitstraling die net even anders is dan de klassieke visgraat? Kies dan voor een elleboogverband! Hiermee leg je de tegels recht of diagonaal op elkaar in een L-vorm, waardoor er als het ware een elleboogje ontstaat.

Diagonaal

Wanneer jouw keuken best klein is, is een diagonaal legverband dé toevoeging om het geheel optisch een stuk breder te laten lijken. Door vierkante of rechthoekige tegels in een hoek van 45 graden te leggen maak je de wereld van verschil in jouw kleine keuken.


Kruisverband

Wanneer je rechthoekige of vierkante tegels recht onder elkaar plaatst, spreken we van een kruisverband. Dit legpatroon is het meest voorkomende in keukens. Dit zorgt dan ook voor een rustige uitstraling. Zeker wanneer je kiest voor een tegel met opvallende kleur of druk patroon brengt dit het geheel mooi in balans.

Half- of kwart steenverband

Bij een half- of kwart steenverband komen de tegels niet direct boven of onder elkaar te liggen, maar steeds met een halve tegel verloop. Je kent dit vast wel van de manier waarop bakstenen van een huis gestapeld zijn. Hierdoor krijgt jouw keuken een speelse, maar toch klassieke uitstraling.

Honinggraat

Met hexagontegels kun je een prachtig honinggraat patroon leggen door deze met de zijkanten tegen elkaar aan te leggen. Hiermee creëer je een speels patroon waarin de vorm prachtig in elkaar past. Hiermee valt jouw keukenwand echt op!


Kom voor keuken tegel inspiratie naar de showroom

Wil jij deze verschillende materialen en legpatronen eens in het echt met elkaar vergelijken? Kom dan keuken tegel inspiratie opdoen in onze showroom. Je kunt spontaan binnenlopen, of alvast een afspraak maken met één van onze specialisten. Zij kunnen jou inspireren en adviseren over alle mogelijkheden! Welke keukentegel inspiratie vind jij het mooist?